Aangepaste onboarding

Beschikbaar op Asana Enterprise en Enterprise+ niveaus, met uitzondering van afdelingen.

Ga naar onze pagina met prijzen voor meer informatie.

Met aangepaste onboarding kunt u het onboardingproces aanpassen voor uw nieuwe gebruikers. Deze functie is toegankelijk voor organisatiebeheerders en superbeheerders via de beheerdersconsole onder het tabblad Instellingen. Standaard is deze instelling UITGESCHAKELD.

how to access custom onboarding from the admin console.png

Aangepaste onboarding bestaat uit drie hoofdcomponenten: gebruikersselectie, onboardingstappen en toe te wijzen inhoud.

Gebruikersselectie

Hier bepaal je welke nieuwe gebruikers je aangepaste onboarding moeten ontvangen. Hier kun je ervoor kiezen om gasten op te nemen of uit te sluiten en je onboarding-ervaring te beperken tot een specifieke taal.

Stappen voor onboarding

User selection in custom onboarding.png

Deze sectie bepaalt welke schermen nieuwe gebruikers zullen zien tijdens de onboarding naar Asana. Standaard staat "Vereenvoudigde accountinstelling" aan, wat aangeeft dat we het standaard onboardingproces voor nieuwe gebruikers omzeilen. Deze stap kan niet worden uitgeschakeld als je aangepaste onboarding inschakelt.

Aangepast welkomstscherm

Het aangepaste welkomstscherm is een optionele selectie waarmee u de branding en berichten van uw bedrijf kunt invoegen in de onboarding-ervaring. Hier kun je een Standaard bericht instellen, een aangepast logo uploaden en een achtergrond kleur of aangepaste achtergrond afbeelding selecteren.

Houd er rekening mee dat links naar interne Asana pagina's niet zouden werken voor nieuwe gebruikers omdat ze de accountinstellingen nog niet hebben voltooid en geen toegang zullen hebben.

Adding a custom welcome screen.png

Hier is een voorbeeld van hoe dit eruit zou kunnen zien voor uw bedrijf.

custom screen example.png

Aangepast startscherm

Met de aangepaste startschermoptie kunt u bepalen waar uw gebruikers in Asana aankomen. Er zijn vier opties beschikbaar:

• Startpagina - Het startscherm van de nieuwe gebruiker
  • Standaard team pagina - De team pagina van het Standaard team dat je later in deze flow hebt geselecteerd
  • Onboarding project - Het onboardingproject dat is gegenereerd voor de nieuwe gebruiker, dat later in deze flow kan worden geconfigureerd
  • Openbare Asana pagina - Een openbare team pagina of project in Asana. Dit team of project kan niet privé zijn, omdat het zou voorkomen dat nieuwe gebruikers op deze pagina aankomen.

Toe te wijzen inhoud

Adding a custom start screen.png

Met deze optionele stap kunt u nieuwe gebruikers automatisch toewijzen aan een team (d.w.z. een "Personeel" of "Algemeen" team) en een sjabloon selecteren dat automatisch een onboardingproject voor nieuwe gebruikers genereert wanneer ze in het product aankomen.

Standaardteam

De Standaard team selectie is doorzoekbaar, maar alleen teams waar de beheerder toestemming heeft om nieuwe gebruikers toe te voegen zullen in deze lijst verschijnen.

Selecting a default team.png

Onboarding-project

Het onboardingproject is een geweldige manier om ervoor te zorgen dat alle gebruikers beginnen met de vereiste middelen of duidelijke stappen om aan de slag te gaan in Asana. U kunt deze sjabloon maken met de functie Sjablonen. Als er een Rol in dit sjabloon zit en die rol is toegewezen aan de taken in het project, dan zullen we die taken automatisch toewijzen aan de nieuwe gebruiker. Dit werkt niet als er meerdere rollen in het sjabloon zijn toegewezen. Om het onboardingproject op te zetten, zijn er drie selecties:

• Project team - Hier komt het nieuwe onboarding-sjabloon te staan en worden nieuwe projecten gemaakt. We raden aan een uniek team voor "Onboarding Projecten" te gebruiken om te voorkomen dat er rommel ontstaat in actieve teams.
  • Project sjabloon - Dit is het sjabloon dat u wilt genereren voor nieuwe gebruikers. U ziet alleen sjablonen van het team dat u in de vorige stap hebt geselecteerd.
  • Project naam - De naam van het nieuwe project zal worden gegenereerd. Als u het vakje aanvinkt, voegen we automatisch de naam van de nieuwe gebruiker toe aan de projecttitel voor extra personalisatie.

Een voorbeeld weergeven en uw aangepaste onboarding inschakelen

Zodra je je selecties hebt gemaakt, kun je je nieuwe onboarding-ervaring bekijken en inschakelen. Klik op Opslaan om aan de slag te gaan.

Voorbeeldweergave

Zodra u uw aangepaste onboarding hebt opgeslagen, ziet u aan de linkerkant automatisch een visueel voorbeeld van uw flow en een gespecificeerde lijst van uw selecties. U kunt naar beneden scrollen om alle drie de schermen van uw nieuwe flow te zien. We kunnen geen live voorbeeld van uw startschermselectie simuleren, dus dit wordt weergegeven als een geïllustreerde weergave in plaats van echte inhoud.

Previewing custom onboarding.png

Selecteer Voorbeeld om de stroom zelf te simuleren. U kunt nu door uw nieuwe flow klikken, net zoals een nieuwe gebruiker zou doen tijdens de onboarding. U kunt deze stroom rechtsonder opnieuw starten en wanneer u klaar bent, klikt u op Gereed.

Je onboarding inschakelen

preview of how the custom onboarding looks like for the user.png

Wanneer je klaar bent om je nieuwe onboarding-flow in te schakelen, selecteer je Inschakelen. U krijgt een bevestigingsmodal te zien en klikt vervolgens opnieuw op Inschakelen om te bevestigen. Je flow is nu live voor alle nieuwe gebruikers die zijn toegevoegd nadat je de instelling hebt ingeschakeld! Als u wijzigingen wilt aanbrengen, kunt u dit nu doen door op Bewerken te klikken en als u ooit uw stroom wilt uitschakelen, kunt u dit doen door op Uitschakelen te klikken.

turning on custom onboarding.gif