Loading

Tematy

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Ustawienia konta

Kto może korzystać z tej funkcji?
Personal

Odwiedź naszą stronę z cennikiem, aby uzyskać więcej informacji.

W zakładce „Ustawienia konta” możesz zarządzać bezpieczeństwem i hasłami.

Powiązane artykuły

 
 

Aby uzyskać dostęp do ustawień:

  1. Kliknij swoje zdjęcie profilowe znajdujące się na pasku bocznym
  2. Wybierz Ustawienia z menu
  3. Wybierz Konto
 
 

Z poziomu zakładki Konto możesz:

  1. Utworzyć nowy obszar roboczy
  2. Zarządzać adresami e-mail
  3. Zmienić hasło do swojego konta
  4. Włączyć uwierzytelnianie dwuskładnikowe
  5. Wylogować się ze wszystkich pozostałych sesji
  6. Dezaktywować swoje konto
  7. Usunąć swoje konto
    Uwaga iconUwaga

    W przypadku korzystania z logowania jednokrotnego Google (SSO) opcja zmiany hasła nie będzie widoczna. Aby zmienić hasło, należy wylogować się z konta i zresetować hasło.

Jak dodawać i usuwać adresy e-mail

W Ustawieniach:

  1. Przejdź do zakładki Konto.
  2. Kliknij „Dodaj nowy adres e-mail”
  3. Możesz również kliknąć „Usuń”

Dodawanie adresu e-mail

Przy dodawaniu dodatkowego adresu e-mail do swojego konta w Asanie należy pamiętać, że:

Do swojego konta w Asanie możesz dodać wiele adresów e-mail. Dzięki temu zyskujesz:

  • Dodatkowe możliwości wysyłania e-maili z zadaniami do Asany
  • Dodatkowe opcje otrzymywania powiadomień e-mail
  • Możliwość zalogowania się na swoje konto za pomocą dowolnego z Twoich adresów e-mail
  • Możliwość otrzymywania zaproszeń do obszarów roboczych lub organizacji od innych osób przy użyciu dowolnego z Twoich adresów e-mail

Podczas dodawania drugiego adresu e-mail do Twojego konta w Asanie poprosimy Cię o zweryfikowanie Twojej tożsamości poprzez ponowne uwierzytelnienie konta w Asanie. Oznacza to, że aby dodać nowy adres e-mail, należy najpierw zalogować się do Asany ponownie za pomocą istniejącego adresu e-mail.

Uwaga iconUwaga

Jeśli korzystasz z opcji Zaloguj się przez Google, musisz zweryfikować swoje konto Google. Pojawi się wyskakujące okno, w którym należy zalogować się do Google. Wprowadź poświadczenia dla adresu e-mail aktualnie powiązanego z Twoim kontem Asana, aby rozpocząć proces.

W razie wystąpienia jakichkolwiek problemów z dodawaniem nowego adresu e-mail do Twojego konta, skontaktuj się z zespołem obsługi klienta za pomocą bota obsługi klienta Asany.

Usuwanie adresu e-mail

Możesz usunąć adres e-mail tylko, jeśli z Twoim kontem powiązany jest więcej niż jeden adres e-mail, jeśli już nie używasz tego adresu e-mail lub jeśli należy on do kogoś innego.

Aby usunąć adres e-mail, przejdź do zakładki „Konto” i kliknij „Usuń”.

Opuszczenie organizacji spowoduje usunięcie Twojego korporacyjnego adresu e-mail powiązanego z Twoim kontem.

Zmiana hasła

 
 

Aby zmienić hasło:

  1. Przejdź do zakładki „Konto” i wybierz „Zmień hasło”
  2. Wprowadź bieżące hasło
  3. Wprowadź nowe hasło
  4. Potwierdź nowe hasło
  5. Zapisz hasło

Opcja zmiany hasła nie będzie widoczna dla członków organizacji korzystających z uwierzytelniania SAML lub logowania jednokrotnego Google (SSO).

Uwaga iconUwaga

Jeśli nie pamiętasz swojego hasła, na stronie logowania możesz wysłać prośbę o przesłanie linku do zresetowania hasła na Twój adres e-mail. Aby powrócić do strony logowania, należy wylogować się ze swojego konta.

Dezaktywacja konta

Uwaga: Dezaktywuj swoje indywidualne konto Asana tylko wtedy, gdy nie chcesz już korzystać z Asany. Dezaktywacja konta jest operacją trwałą i nie można jej cofnąć. Możesz dezaktywować swoje konto w zakładce „Konto” w sekcji „Ustawienia”

Aby dezaktywować konto:

  1. Przejdź do zakładki Konto w Ustawieniach
  2. Kliknij Dezaktywuj konto

Po dezaktywacji konta nie będziesz mieć już dostępu do żadnych danych konta. Jeśli chcesz ponownie korzystać z Asany, musisz założyć nowe konto.

Uwaga iconUwaga

Dezaktywacja dotyczy tylko Twojego indywidualnego konta w Asanie. Organizacje i obszary robocze, do których należysz, są przestrzeniami współdzielonymi i będą one nadal istnieć.

Usunąć swoje konto

Usunięcie konta różni się od dezaktywacji i powoduje trwałe usunięcie Twojego konta i danych z Asany. Pełne instrukcje dotyczące usuwania konta, w tym ważne uwagi i wskazówki krok po kroku, znajdziesz w naszym specjalnym artykule: Usuń swoje konto w Asanie.

Jeśli nie masz pewności, która opcja jest dla Ciebie odpowiednia:

Wybierz dezaktywację, jeśli w przyszłości możesz wrócić do Asany lub chcesz zachować swoje dane.
Wybierz usunięcie tylko wtedy, gdy masz pewność, że nie będziesz już potrzebować swoich danych z Asany i chcesz, aby zostały one trwale usunięte.

Note iconUwaga

Ten artykuł został przetłumaczony przez AI.

Prześlij opinię na temat tłumaczenia.
Ładowanie
Ustawienia konta w Asanie: adres e-mail, hasło i uwierzytelnianie dwuskładnikowe | Centrum pomocy