Loading

Ämnen

AI-assistenter och Asana Dash kan anslutas till verktygen du redan använder, såsom Google Drive, Gmail eller Slack. När en app har anslutits kan dina AI-assistenter hämta den kontext de behöver och vidta åtgärder i det verktyget utan att du behöver lämna Asana.

Två steg måste utföras innan en AI-assistent kan använda en app:

Steg

Vem gör det

1. Lägg till appen i AI-assistenten

Teamkollegans administratör eller en redigerare

2. Anslut ditt eget konto, en gång per app

Alla som arbetar med den teamkollegan, inklusive administratören eller redigeraren som lade till hen

När du lägger till en app uppmanar Asana dig att ansluta ditt konto om du inte redan har gjort det.

Du kan lägga till en app eller ansluta från AI-assistentens profilsida, under Anpassa > Åtkomst > Appar, eller direkt från en uppgift när en teamkollega behöver en app.

Anteckning iconAnteckning

När en AI-assistent eller Dash använder en ansluten app agerar den med den utlösande användarens åtkomst. Den kan bara se och göra det som den användaren redan kunde se och göra i den anslutna appen, och åtkomst delas aldrig mellan användare. Om du vill ha mer information om den underliggande behörighetsmodellen kan du läsa artikeln Information om åtkomstkontroll, minnen, integreringar och godkännanden för AI-assistenter.

Relaterade artiklar

Lägg till en app till en AI-assistent

Tillgängligt för en AI-assistents administratör eller redigerare.

  1. Öppna profilen för AI-assistenten och välj fliken Anpassa.
  2. På kortet Åtkomst väljer du Appar.
  3. Välj + Lägg till appar.
  4. Hitta den app du vill använda och välj + på dess kort.
  5. Om du inte har anslutit den appen ännu följer du uppmaningen att logga in och godkänna de begärda behörigheterna.

För granskning av en app innan du lägger till den väljer du dess kort för att öppna Appdetaljer och väljer sedan Lägg till i AI-assistenten.

Att lägga till en app gäller för alla som arbetar med den teamkollegan. Varje person måste dock ansluta sitt eget konto innan en teamkollega kan använda en app för dennes räkning.

Om du vill ansluta en app som inte finns med i listan med hjälp av MCP väljer du + Anpassad MCP i dialogrutan Lägg till appar. Se Skapa anpassade MCP-appar för AI-assistenter för konfigurationssteg.

Anslut ditt konto

Ge åtkomst till ditt konto innan en AI-assistent eller Dash kan använda det för din räkning. 

Från profilen för AI-assistenten

  1. Öppna profilen för AI-assistenten och välj Anpassa.
  2. Välj Appar i Access-kortet.
  3. Sök efter appen och välj Connect.
  4. Logga in på appen och godkänn de begärda behörigheterna.

Från en uppgift eller chatt

När en AI-assistent eller Dash behöver en app som du ännu inte har auktoriserat kommer du att bli ombedd att ansluta den. När du är ansluten kommer AI-assistenten eller Dash att fortsätta sitt arbete. Om du är en administratör eller redigerare för en teamkollega och appen inte har lagts till än kan du lägga till och ansluta den från samma uppmaning.

Varje app behöver bara anslutas en gång. Om du till exempel ansluter Gmail blir den anslutningen tillgänglig för Dash och för alla AI-teamkollegor du arbetar med som har Gmail tillagt, inklusive teamkollegor som skapas senare.

Appar ansluts som du, med dina egna autentiseringsuppgifter och behörigheter i det verktyget. Två personer kan arbeta med samma teamkollega och få olika resultat eftersom teamkollegan använder varje persons egen anslutning. Din anslutning delas aldrig, och en teamkollega kan inte använda den för att agera för någon annans räkning.

Hantera appåtkomst

För varje ansluten app bestämmer du vilka åtgärder som är tillåtna och om du vill bli tillfrågad innan en åtgärd körs. De här inställningarna är bara dina och gäller endast för din anslutning.

För att öppna dem går du till Anpassa > Åtkomst > Appar, väljer menyn ... bredvid appen och väljer Hantera åtkomst. Det här öppnar Appdetaljer som har två flikar:

  • Dash. Hur Dash kan använda din anslutning.
  • Alla AI-assistenter. Hur dina AI-assistenter kan använda din anslutning.

Många ger Dash mer frihet, eftersom Dash bara arbetar för dem, och kräver fler godkännanden för teamkollegor som arbetar i delade teamarbetsflöden.

Kategorier och standardinställningar

Åtgärder grupperas i två kategorier, och varje kategori visar hur många åtgärder den innehåller.

Kategori

Vad den omfattar

Standard

Åtgärder med läsåtkomst

Söka, läsa och hämta information från appen

Alltid tillåtet

Åtgärder med skrivåtkomst/möjlighet att ta bort

Skapa, ändra, skicka eller ta bort något i appen

Behöver godkännande

Nya åtgärder kommer med dessa standardinställningar, så en nyligen tillagd skrivåtgärd kommer att be om ditt godkännande i stället för att köras på egen hand.

Åtgärdsinställningar

Varje åtgärd kan ställas in på ett av tre tillstånd:

  • Alltid tillåtet. Åtgärden körs utan att du blir tillfrågad.
  • Behöver godkännande. Arbetet pausas och du ombeds att godkänna eller neka innan åtgärden körs. Du ser begäran där arbetet pågår, tillsammans med vad teamkollegan försöker göra. Om du avböjer går teamkollegan vidare utan den åtgärden och förklarar vanligtvis vad den inte kunde slutföra.
  • Inte tillåten. Åtgärden är inte tillgänglig.

Rullgardinsmenyn bredvid en kategorirubrik ställer in alla åtgärder i den kategorin på en gång, vilket är det snabbaste sättet att justera en koppling. När åtgärderna i en kategori inte alla har samma inställning står det Anpassad i rullgardinsmenyn för kategorin. Expandera kategorin för att se och justera enskilda åtgärder.

Tips iconTips

Börja på kategorinivå och anpassa sedan de få enskilda åtgärder som du bryr dig om.

Ta bort en app eller koppla bort ditt konto

Om du tar bort en app tas den bort från en teamkollega för alla. Om du kopplar bort den tas din egen anslutning bort överallt.

Båda finns i... -menyn, som du kan öppna från appens rad på profilsidan eller inifrån Appdetaljer.

Alternativ

Vem kan använda det?

Vad det gör

Ta bort från teamkollega

Teamkollegans administratör eller redigerare

Den teamkollegan kan inte längre använda appen. Din anslutning kvarstår, och Dash och dina andra teamkollegor påverkas inte.

Koppla bort mig från appen

Alla som har anslutit appen

Tar bort din anslutning från Dash och från alla dina AI-assistenter. De kan inte längre använda appen åt dig.

Dina åtgärdsinställningar sparas när du kopplar från. Om du ansluter appen igen senare återställs dina tidigare inställningar i stället för att återställas till standardinställningarna.

Adminkontroller

Som standard är alla appar tillåtna, och administratörer behöver inte göra något för att AI-assistenter och Dash ska kunna använda dem.

Administratörer som vill ha mer kontroll kan använda Asanas apphantering för att blockera appar eller bara tillåta godkända appar. Gå till Apphantering och integreringar för information om hur du konfigurerar dem, granskar anslutna appar och exporterar appaktivitet.

Note iconAnteckning

This article has been AI-translated.

Send translation feedback.
Laddar
Anslut och hantera appar för AI-assistenter och Dash | Asanas hjälpcenter