Loading

Ämnen

När du skapar en kundpost ställer Asana in en dedikerad portal för den kunden. Kundportalen är ett privat utrymme där dina kunder kan se och interagera med allt arbete du väljer att dela med dem.

Ditt team hanterar portalen i Asana. Din kund ser den publicerade versionen, däribland uppdateringar, filer och att göra-listor som är synliga för kunden, men inte ert interna projektarbete.

Vad kunderna kan se

Kundportalen innehåller en flik för var och en av följande: Översikt, Tidslinje, Filer och Meddelanden

I Översikt (standardvyn) kan kunderna läsa de senaste statusuppdateringarna om vad byrån har arbetat med, granska och vidta åtgärder för de uppgifter som du har tilldelat.

Tidslinjefliken visar viktiga projekthändelser i en skrivskyddad, visuell tidslinje som din klient kan bläddra i men inte redigera.

Från fliken Filer kan kunderna se alla filer som delas med dem och ladda upp sina egna. Filer visas här oavsett om de är bifogade i en uppgift eller ett projekt eller om de har laddats upp direkt till fliken.

Anteckning iconAnteckning

Om din kund inte redan har ett Asana-konto när hen bjuds in till sin portal kommer hen att bli uppmanad att skapa ett.

Anpassa din portal

Du kan anpassa portalen innan du delar den med din kund. Det gör att utrymmet känns skräddarsytt för kunden och ger kunden användbar kontext redan från början.

Ställ in en omslagsbild

Ställa in portalens bakgrund:

  1. Öppna klienten och klicka på Portal.
  2. Klicka på Ladda upp bild och välj en bild på upp till 50 MB.

Klicka på Ladda upp ny bild om du vill ändra den senare. Om du vill ta bort den klickar du på Ta bort bild.

Redigera välkomstuppdateringen

När en portal skapas lägger Asana till en första förloppsuppdatering så att utrymmet inte är tomt när din klient öppnar den för första gången. Här kan du hälsa din kund välkommen och berätta hur ni kommer att använda portalen för att kommunicera statusuppdateringar, följa upp uppgifter och hålla arbetet i gång tillsammans.

Du kan justera meddelandet i den första förloppsuppdateringen genom att klicka på trepunktsikonen och sedan på Redigera.

Hantera åtkomst till kundportalen 

Bjud in de personer i din kundorganisation som ska ha åtkomst till portalen. De läggs bara till i portalen och inte i dina interna projekt.

Bjud in en klient

  1. I portalens redigeringsvy klickar du på Dela med kund för att öppna Hantera åtkomst till kundportalen.
  2. Under Bjud in via e-post anger du kundens e-postadress i Lägg till kunder via e-post.
  3. Klicka på Bjud in.

Din kund får ett e-postmeddelande med ämnesraden "Din projektportal är klar" och en knapp som tar dem direkt till portalen.

Anteckning iconAnteckning

Om du lägger till en klientkontakt bjuds inte kontakten automatiskt in till portalen. Åtkomst till portalen är endast möjlig via inbjudan genom den process som beskrivs ovan. 

Ta bort en klient

  1. Klicka på Dela med kunden och hitta personen under Vem har åtkomst.
  2. Klicka på Ta bort.

Lägga till information i portalen

Endast det innehåll du väljer att dela visas för kunden i portalen. Ditt interna arbete förblir internt om du inte publicerar det för kunden.

Lägg till en att göra-uppgift för din kund

I listan Att göra i portalen klickar du på Lägg till för att skapa en kunduppgift. Använd det här för arbete som du vill att klienten ska granska, godkänna eller slutföra.

Kunder kan kommentera delade att göra-uppgifter och märka dem som slutförda. 

En ny portal innehåller också en inledande uppgift med titeln Behöver du skicka in en ny begäran?. I uppgiftsbeskrivningen förklaras det för kunden hur hen kan skapa en uppgift som ditt team ska ta hand om. 

Publicera en statusuppdatering för din kund

Klicka på Publicera i portalens statuspanel för att skapa en statusuppdatering. Uppdateringen visas högst upp som den senaste uppdateringen under Förloppsuppdateringar, med tidigare uppdateringar i rullningsfältet nedanför.

Dela filer

  1. Klicka på fliken Filer
  2. Klicka på Lägg till fil
  3. Välj en fil för uppladdning.

Om du vill ta bort en fil från portalen klickar du på de tre punkterna på valfri fil och sedan på Ta bort bilaga.

Anteckning iconAnteckning

Alla filer som läggs till i projekten i din portal visas också under fliken Filer

Förhandsgranska din portal som kund

Genom att förhandsgranska portalen kan du bekräfta vad din klient kommer att se innan du delar den. 

I portalens redigeringsvy klickar du på Förhandsgranska som kund. Klientvyn öppnas i en ny flik.

Få aviseringar

Ditt team fortsätter att få aktiviteter via vanliga Asana-aviseringar. Om en kund kommenterar, slutför en uppgift eller skickar in en förfrågan visas den aktiviteten i din inkorg och kan också skickas via e-post.

Kunderna meddelas via e-post. De får den första inbjudan när portalen delas, och de kan också få e-postmeddelanden om aktiviteter som gäller de punkter de följer.

Note iconAnteckning

This article has been AI-translated.

Send translation feedback.
Laddar
Förstå kundportalen | Asanas hjälpcenter