Loading

Tematy

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Konta

Kto może korzystać z tej funkcji?
Personal

Odwiedź naszą stronę z cennikiem, aby uzyskać więcej informacji.

Konta w Asanie są darmowe i powiązane z indywidualnymi osobami. Konta Asana umożliwiają dostęp do współdzielonych obszarów roboczych i organizacji w celu współpracy z innymi użytkownikami Asany.

W ramach pojedynczego konta w Asanie możesz utworzyć lub dołączyć do wielu obszarów roboczych i organizacji, aby współpracować z różnymi grupami użytkowników Asany. Przestrzenie te stanowią niezależne jednostki skupiające unikalne grupy osób, projektów oraz zadań.

Powiązane artykuły

Utworzenie konta

Zacznij od nowa z kontem osobistym zamiast business

Zakładając konto w Asanie, tworzysz indywidualne konto, które jest powiązane z Twoim imieniem i nazwiskiem, adresem/adresami e-mail i zdjęciem (jeśli zostało przesłane). W trakcie zakładania konta nie ma możliwości wyboru między kontem business lub osobistym – są one traktowane tak samo.

Jeśli planujesz korzystać z Asany w pracy, utwórz organizację. Jeśli chcesz używać jej do celów osobistych, rozważ utworzenie obszaru roboczego.

Dlaczego nie mogę wyjść poza ekran utworzenia konta skoro mam już konto?

Jeśli otrzymasz zaproszenie do zespołu na inny adres e-mail niż ten powiązany z Twoim kontem w Asanie, zobaczysz ekran z monitem o utworzenie nowych zespołów. Aby rozwiązać ten problem, zaloguj się do istniejącego konta korzystając z innej przeglądarki lub trybu incognito i dodaj nowy adres e-mail. Pozwoli Ci to uzyskać dostęp do tego zespołu przy użyciu istniejącego konta.

Alternatywnie możesz kliknąć przycisk Kontynuuj znajdujący się poniżej menu utworzenia zespołu, aby przejść do nowego konta. Następnie możesz scalić je z istniejącym kontem. Po scaleniu kont możesz zalogować się na wybrane konto, używając wybranego adresu e-mail, i uzyskać dostęp do wszystkich organizacji i obszarów roboczych, których jesteś członkiem.

Jeśli zazwyczaj korzystasz z logowania jednokrotnego Google lub doświadczasz problemów, skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta, aby uzyskać dalsze wsparcie.

Zmiana miejsca

Przełącz się z organizacji na obszar roboczy

Nie ma problemu z przełączeniem się z organizacji na obszar roboczy. Nie dezaktywuj konta – wystarczy, że opuścisz organizację i utworzysz obszar roboczy.

Uwaga iconUwaga

Dezaktywacja konta nie oznacza dezaktywacji organizacji, ale odbiera dostęp do jej treści.

Nie możesz opuścić organizacji, chyba że dodasz do swojego konta adres e-mail niepowiązany z organizacją.

Z poziomu konta w Asanie możesz tworzyć i opuszczać wiele organizacji i obszarów roboczych, a także do nich dołączać. Możesz przełączać się między nimi z poziomu ustawień organizacji lub obszaru roboczego, klikając ikonę swojego profilu na górnym pasku.

Domeny e-mail

Co zrobić w Asanie, gdy Twoja firma zamierza zmienić domenę poczty e-mail

Pierwszy krok to dodanie nowego adresu e-mail do swojego konta w Asanie.

Jak zaktualizować domenę organizacji?

Po zmianie adresu e-mail przejdź do Konsoli administratora, a następnie do zakładki „Ustawienia” i kliknij pozycję „Powiązane domeny poczty e-mail”. Z tego miejsca możesz przesłać formularz do naszego zespołu obsługi klienta, który wprowadzi niezbędne zmiany. Pamiętaj, aby zweryfikować nowy adres e-mail przed wysłaniem Formularza. Bardziej szczegółowe informacje na temat dodawania, usuwania i zmiany domen poczty e-mail znajdziesz tutaj.

Update domain

Możesz w łatwy sposób przekształcić swój obszar roboczy w organizację.

Zmiana domen poczty e-mail dla organizacji darmowych

Organizacje darmowe również mogą zmienić domenę poczty e-mail za pomocą Konsoli administratora.

Uwaga iconUwaga

Opcja zmiany domeny jest dostępna we wszystkich planach.

Adres e-mail został usunięty z konta w Asanie

W organizacjach darmowych wszyscy członkowie mogą anulować aprowizację innych członków organizacji.

W organizacjach płatnych superadministratorzy mogą anulować aprowizację członków organizacji w celu odebrania im dostępu.

Uwaga iconUwaga

Jeśli chcesz odzyskać dostęp do organizacji, skontaktuj się z jej członkiem lub superadministratorem.

Ponowna aktywacja i dezaktywacja

Ponownie aktywuj zdezaktywowanego użytkownika

Przywróć dezaktywowanego członka, odszukując go w zakładce „Członkowie” w Konsoli administratora. Kliknij ikonę z trzema kropkami i wybierz „Przywróć”.

Jeśli masz dodatkowe pytania, skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta.

Dezaktywuj konto

Możesz dezaktywować swoje konto w zakładce „Konto” w sekcji „Moje ustawienia”.

Po dezaktywacji konta nie będziesz mieć już dostępu do żadnych danych konta. Jeśli chcesz ponownie korzystać z Asany, musisz założyć nowe konto.

Uwaga iconUwaga

Dezaktywacja konta dotyczy tylko Twojego indywidualnego konta. Nie spowoduje to dezaktywacji żadnego z obszarów roboczych ani organizacji, do których należysz. Jeśli chcesz również dezaktywować obszary robocze lub organizacje, których jesteś członkiem, musisz usunąć z nich wszystkie projekty, zadania i członków przed opuszczeniem obszaru. W razie jakichkolwiek problemów skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta.

Note iconUwaga

Ten artykuł został przetłumaczony przez AI.

Prześlij opinię na temat tłumaczenia.
Ładowanie
Jak zarządzać ustawieniami konta | Centrum pomocy Asana