Loading

Tematy

Synchronizuj foldery z Dysku Google z bazą wiedzy, aby nadal zarządzać treścią tam, gdzie już się ona znajduje. Asana wyświetla kopię Twoich plików tylko do odczytu i aktualizuje ją, gdy zmiany są synchronizowane z Dyskiem Google, więc nie ma potrzeby przechowywania tej samej treści w dwóch miejscach. Domyślnie tylko administratorzy bazy wiedzy mogą łączyć się ze źródłami i nimi zarządzać.

Jak działa synchronizacja

Synchronizacja działa w jednym kierunku, z Dysku Google do Asany. Aby zaktualizować zsynchronizowany artykuł, edytuj plik na Dysku Google, a zmiana zostanie wprowadzona przy następnej synchronizacji folderu.

Obsługiwane typy dokumentów

Większość formatów dokumentów jest obsługiwana i może być wykorzystywana przez AI dla usług, aby pomóc w rozwiązywaniu zgłoszeń. Obsługiwane typy obejmują natywne Dokumenty Google, a także pliki PDF, docx i txt. 

Pliki graficzne, wideo i audio, takie jak png, jpg, MP4 lub MP3, nie są obsługiwane i zostaną pominięte podczas synchronizacji. Wszystkie pozostałe elementy w folderze są synchronizowane normalnie.

Połącz z folderem na Dysku Google

Tylko administratorzy bazy wiedzy mogą synchronizować folder z Dyskiem Google. Każdy dokument w folderze staje się artykułem, dlatego wybierz folder zawierający wyłącznie treść, którą możesz bez obaw udostępnić wszystkim osobom mającym dostęp do bazy wiedzy. 

  1. Przejdź do strony docelowej bazy wiedzy.
  2. Kliknij strzałkę listy rozwijanej obok opcji + Dodaj folder, a następnie wybierz Synchronizuj z Dyskiem Google.
  3. Kliknij „Połącz z Dyskiem Google”, aby umożliwić Asanie dostęp do Twoich plików.
  4. Wybierz folder, który chcesz zsynchronizować.
  5. Kliknij „Synchronizuj”.

Zsynchronizowany folder zawiera wyłącznie zsynchronizowane treści, dlatego później nie można dodawać do niego natywnych artykułów z Asany.

Zarządzanie istniejącym połączeniem

Aby zarządzać połączonymi źródłami, kliknij „Zarządzaj”, aby otworzyć panel „Zarządzaj bazą wiedzy”. 

W tym miejscu możesz wyświetlić wszystkie zsynchronizowane foldery oraz odświeżyć synchronizację lub usunąć foldery.

Rozwiązywanie błędów synchronizacji

Synchronizacja zostaje wstrzymana, gdy Asana utraci dostęp do Twojego folderu na Dysku Google, na przykład gdy wygaśnie Twoje logowanie do konta Google, zostanie cofnięty dostęp lub zmienią się uprawnienia do folderu. W okienku „Zarządzaj bazą wiedzy” zobaczysz komunikat „Wymagane ponowne połączenie”. Kliknij „Połącz ponownie” i zaloguj się ponownie do Google, aby wznowić synchronizację.

Uprawnienia

Tylko administratorzy bazy wiedzy mogą łączyć Dysk Google oraz zarządzać zsynchronizowanymi folderami lub je usuwać. Aby dowiedzieć się, jak skonfigurować role administratorów bazy wiedzy za pośrednictwem Konsoli administratora, zapoznaj się z artykułem Kontrolowanie tworzenia kolejek i baz wiedzy za pomocą modelu RBAC.

Osoby tworzące foldery mogą zapraszać większą liczbę użytkowników, aby stali się administratorami lub edytorami folderu. Administratorzy i edytorzy folderów mogą zarządzać zsynchronizowaną treścią w określonych folderach, do których mają dostęp, ale nie mogą łączyć źródeł ani zmieniać ustawień synchronizacji na poziomie bazy wiedzy.

Uprawnienia na Dysku Google nie są przenoszone do Asany. Każda osoba mająca dostęp do bazy wiedzy może przeglądać zsynchronizowane artykuły i wyszukiwać je, nawet jeśli nie może otworzyć oryginalnego pliku na Dysku Google.

Często zadawane pytania

Czy mogę edytować zsynchronizowany artykuł w Asanie? 

Nie. Aby wprowadzić zmianę, edytuj plik na Dysku Google. Aktualizacja zostanie zastosowana podczas następnej synchronizacji.

Co dzieje się z sugerowanymi zmianami w zsynchronizowanych artykułach? 

Sugestie nadal pojawiają się w Asanie, ale aby je zastosować, musisz wprowadzić zmiany na Dysku Google. Wybierz „Edytuj na Dysku Google”, aby otworzyć plik i wprowadzić w nim zmiany.

Co się stanie, jeśli odłączę źródło? 

Połączenie zostanie usunięte, a synchronizacja przerwana, ale wszystkie artykuły, które zostały już zsynchronizowane, pozostaną w Twojej bazie wiedzy jako statyczna treść tylko do odczytu.

Czy mogę zsynchronizować tylko część folderu? 

Synchronizacja dotyczy całego folderu, który łączysz. Nie można zsynchronizować podzbioru zawartości folderu.

Co się stanie, jeśli osoba, która skonfigurowała synchronizację, odejdzie z organizacji? 

Inny administrator bazy wiedzy będzie musiał ponownie połączyć źródło, aby kontynuować synchronizację. Skontaktuj się ze swoim zespołem administratorów, aby to zorganizować.

 

Note iconUwaga

Ten artykuł został przetłumaczony przez AI.

Prześlij opinię na temat tłumaczenia.
Ładowanie
Importowanie wiedzy z Dysku Google do Asana Service Management | Centrum pomocy Asany