Nie znaleziono artykułów na ten temat.
W tym artykule
W Asana Service Management członkowie kolejki mogą mieć jeden z dwóch poziomów dostępu: administrator kolejki lub edytor. Te role określają, co użytkownicy mogą robić w samej kolejce i w przypadku zgłoszeń, które ona zawiera.
Osoby zgłaszające (pracownicy, którzy przesyłają zgłoszenia) nadal mogą wyświetlać i aktualizować własne zgłoszenia i nie muszą być członkami kolejki. Wszystkie kolejki w organizacji są prywatne, więc tylko dodani członkowie mogą zobaczyć kolejkę i wszystkie zawarte w niej zgłoszenia.
Poniższa tabela przedstawia możliwości każdej roli.
Działanie | Administrator kolejki | Edytor | Osoba przesyłająca lub współpracownik przy zgłoszeniu |
|---|---|---|---|
Konfigurowanie szczegółów kolejki (nazwa, opis) | ✓ | ✗ | ✗ |
Zarządzanie kanałami przyjmowania zgłoszeń (formularz, Slack, e-mail) | ✓ | ✗ | ✗ |
Skonfiguruj zasady SLA i godziny pracy | ✓ | ✗ | ✗ |
Modyfikowanie opcji kategorii i pól niestandardowych | ✓ | ✗ | ✗ |
Dodawać lub usuwać agentów z kolejki | ✓ | ✗ | ✗ |
Wyświetl wszystkie zgłoszenia w kolejce | ✓ | ✓ | ✗ |
Przejmuj i przypisuj zgłoszenia | ✓ | ✓ | ✗ |
Aktualizacja pól zgłoszenia (status, priorytet, kategoria) | ✓ | ✓ | ✗ |
Dodawanie komentarzy publicznych | ✓ | ✓ | tylko własne zgłoszenia |
Dodawanie prywatnych komentarzy (widocznych tylko dla agenta) | ✓ | ✓ | ✗ |
Przenieś zgłoszenie do innej kolejki | ✓ | ✓ | ✗ |
Wyświetl czasomierze SLA | ✓ | ✓ | ✗ |
Wyświetl własne przesłane zgłoszenia | ✓ | ✓ | ✓ |
Administratorzy i edytorzy kolejki mogą przenosić zgłoszenia do dowolnej kolejki, nawet jeśli nie są jej członkami. Nie uzyskają dostępu do nowej kolejki, ale zachowają dostęp do zgłoszenia, jeśli są współpracownikami.
Osoby zgłaszające mogą dodawać komentarze do własnych zgłoszeń, w tym do zgłoszeń zamkniętych, ale nie mogą wyświetlać zgłoszeń innych pracowników ani pól tylko dla agentów, takich jak timery SLA.
Zgłoszenia i komentarze nie mogą być usuwane przez agentów, administratorów ani za pośrednictwem API.
Uwaga
Ten artykuł został przetłumaczony przez AI.
Prześlij opinię na temat tłumaczenia.

These cookies are strictly necessary to provide you with certain features. For example, these cookies allow you to access secure areas that require registration and set your privacy preferences. Because these cookies are essential to providing services to you, they cannot be disabled. You can set your browser to block or alert you about these cookies, but it may cause some parts of the site to not work.
Third party trackers collect information used for analytics and to personalize your experience with targeted ads. Under the Virginia Consumer Data Protection Act, you have the right to opt-out of the sale of your personal data to third parties. You also have the right to opt out of targeted advertising related processing. You may exercise your right to opt out of the sale of personal data and targeted advertising by using this toggle. If you opt out, we will not be able to offer you personalized ads and we will stop sharing your personal information with third parties. For more information please see our Privacy Statement.
These cookies allow us or our third-party analytics providers to collect information and statistics on use of our services by you and other visitors. This information helps us to improve our services and products for the benefit of you and others.
These cookies, provided by our third-party advertising partners, collect information about your browsing habits, as well as your preferences for various features and services. They also provide us with auditing, research, and reporting to know when advertising content has been displayed and how successful the content has been. This information allows us and our third-party advertising providers to display relevant advertising content.
These cookies provide enhanced functionality, providing chat support, allowing you to more easily complete forms, personalizing content to your preferences, and selecting your communications preferences. If you do not enable these cookies, or choose to disable them in the future, that could impact your ability to use certain features.