In Asana Service Management kunnen wachtrijleden één van de twee toegangsniveaus hebben: wachtrijbeheerder of Bewerker. Deze rollen bepalen wat mensen in de wachtrij zelf en met de tickets die erin zitten kunnen doen.
Aanvragers (werknemers die aanvragen indienen) kunnen nog steeds hun eigen tickets bekijken en bijwerken, en ze hoeven geen lid te zijn van de wachtrij. Alle wachtrijen binnen een organisatie zijn privé, dus alleen toegevoegde leden kunnen een wachtrij en alle tickets ervan zien.
Wachtrijtoestemmingen
In de tabel hieronder zie je wat elke rol kan doen.
Actie | Wachtrijbeheerder | Bewerker | Aanvrager of ticketaanvrager |
|---|
Wachtrijdetails configureren (naam, beschrijving) | ✓ | ✗ | ✗ |
Intakekanalen beheren (formulier, Slack, e-mail) | ✓ | ✗ | ✗ |
SLA-beleid en werktijden configureren | ✓ | ✗ | ✗ |
Categorieopties en aangepaste velden wijzigen | ✓ | ✗ | ✗ |
Agenten toevoegen aan of verwijderen uit wachtrij | ✓ | ✗ | ✗ |
Alle tickets in de wachtrij weergeven | ✓ | ✓ | ✗ |
Tickets claimen en toewijzen | ✓ | ✓ | ✗ |
Ticketvelden bijwerken (status, prioriteit, categorie) | ✓ | ✓ | ✗ |
Openbare reacties toevoegen | ✓ | ✓ | alleen eigen tickets |
Privéreacties (alleen voor agenten) toevoegen | ✓ | ✓ | ✗ |
Ticket overzetten naar een andere wachtrij | ✓ | ✓ | ✗ |
SLA-timers bekijken | ✓ | ✓ | ✗ |
Eigen ingediende tickets weergeven | ✓ | ✓ | ✓ |
Dingen om te weten
Wachtrijbeheerders en -bewerkers kunnen tickets naar elke wachtrij overzetten, zelfs als ze geen lid zijn van die wachtrij. Ze krijgen geen toegang tot de nieuwe wachtrij, maar behouden toegang tot het ticket als ze een Medewerker zijn.
Aanvragers kunnen opmerkingen toevoegen aan hun eigen tickets, inclusief gesloten tickets, maar ze kunnen de tickets van andere werknemers of velden die alleen voor agenten zijn, zoals SLA-timers, niet bekijken.
Tickets en reacties kunnen niet worden verwijderd door medewerkers, beheerders of via de API.