Målsekretess och måldelning

Definiera målets sekretess genom att välja mellan privata och öppna mål. Mål kan vara öppna för hela företaget eller privata. Privata mål är endast synliga för ägaren och medlemmarna. Tillgänglig på Asana Advanced, Enterprise och Enterprise+ nivåer, samt och tidigare abonnemang Premium, Business och Legacy Enterprise.


Välja sekretessinställningar för ett nytt mål

När du skapar ett nytt mål kan du välja om det ska vara öppet eller privat. Genom att välja Öppet gör du målet synligt för hela företaget. Om du väljer Privat blir målet endast synligt för ägaren och medlemmarna.

privacy setting


Redigera sekretessinställningarna för ett befintligt mål

edit privacy setting

Så här redigerar du sekretessinställningarna för ett mål:

  1. Klicka på det önskade målet i målets listvy.
  2. Härifrån kan du klicka på ikonen Dela i det övre högra hörnet.
  3. Därefter kan du välja om målet ska vara Öppet eller Privat.

Mål
med endast kommenteringsrättigheter

Mål med endast kommenteringsrättigheter låter målets medarbetare kommentera på mål även om de saknar redigeringsåtkomst. Nu kan målägare bestämma vem som får redigeringsåtkomst eller endast kommenteringsrättigheter. Kommenteringsrättigheter säkerställer att mål inte tas bort eller redigeras av målets medarbetare av misstag.


Dela ett mål

Genom att dela ett mål med andra ger du dem åtkomst till målet. Målmedlemmar får också statusuppdateringar om målet och andra meddelanden i sin inkorg.

share goal

Så här delar du ett mål:

  1. Klicka på det önskade målet
  2. Klicka på Dela
  3. Ange namnet eller e-postadressen för de medlemmar som du vill lägga till och välj mellan Kan redigera eller Kan kommentera.
  4. Om du vill visa målets medlemmar och deras behörighet klickar du på fliken medlemmar.


Dela ett öppet mål

Öppna mål har en standardinställning för sekretess högst upp i medlemslistan. Det här alternativet bestämmer standardsekretessen för alla i din organisation. Du kan ställa in den på Kan redigera eller Kan kommentera.

share  public goal

Om du får en Kan-kommentar-behörighet från företaget utöver en enskild Kan redigera-behörighet, är din gällande behörighet den med den högsta nivån: Kan redigera.


Dela ett mål med ett team

Dela mål med hela team i stället för bara individer. Genom att dela mål med team kan du spara tid och se till att alla i ditt team är uppdaterade om målet.

När någon får tillgång till ett mål genom ett team kommer de att behålla den åtkomsten så länge som team fortsätter att vara medlem i målet och personen förblir medlem i team.

adding teams

Så här delar du ett mål med ett team:

  1. Från fliken Mål för team och klicka på +Lägg till mål
  2. Navigera till fältet medlemmar, skriv in namnet på ett team eller bläddra nedåt för att hitta ett team.

Du kan också dela ett mål från målets detaljsida genom att klicka på knappen Dela och lägga till ett team.


Medlemmar med redigeringsbehörighet kan lägga till eller ta bort team och ändra sina redigeringsbehörigheter. Medlemmar med kommenteringsåtkomst kan bara ta bort andra medlemmar  med kommenteringsåtkomst och kan inte ändra redigeringsbehörigheter.


Mål med ansvariga team

När du skapar ett mål kan du välja ett team som ska vara ett ansvarsfullt team för det målet. Om du ändrar det ansvariga team senare kommer detta inte att ta bort team från målet.

accountable team

Till exempel ersätts det ansvariga team "produkt Designers" som ansvarigt team av "Design Managers." I fältet medlemmar ser du" Designchefer "och" Designers för produkt ".


Redigeringsåtkomst vs kommenteringsrättigheter

Tabellen nedan visar skillnaden mellan att ha redigeringsåtkomst och kommenteringsrättigheter.

 

Åtgärd Redigera åtkomst Åtkomst med kommentarsåtkomst
Gilla ett mål
Länka till relaterat arbete
Kopiera mållänk
Gilla / kommentera statusuppdatering
Dela med andra via delningsrutan eller @ omnämning (roll med endast kommenteringsrättigheter)
Ta bort användare med endast kommenteringsrättigheter
Ändra målnamn
Länka till bidragande arbete
Redigera förloppsindikator
Uppdatera status
Ge redigeringsåtkomst till andra
Ändra sekretessinställningar
Stänga mål
Ta bort mål
Redigera målbeskrivning
Lägga till delmål
Ta bort ägare eller team
Uppdatera tidsperiod


Vanliga frågor och svar om målsekretess

Vem kan se ett privat mål?

Endast målägaren och målmedlemmarna kan se ett privat mål. Medlemmar måste uttryckligen läggas till i målet.

Vem kan redigera ett privat mål?

Endast målmedlemmar med redigeringsåtkomst kan redigera ett privat mål.

Vem kan se ett öppet mål?

Öppna mål kan ses av alla i organisationen.

Vem kan redigera ett öppet mål?

Om målet som standard har sekretessinställningen ”Alla i företaget kan kommentera” kan endast medlemmar med redigeringsåtkomst redigera det. Om sekretessinställningen som standard är ”Alla i företaget kan redigera” kan alla redigera målet.

Hur återfår jag åtkomst till ett privat mål om jag av misstag förlorat åtkomsten?

Be målets ägare eller en annan medlem att lägga till dig igen.

Hur återfår jag åtkomst till ett privat mål om ägaren lämnat organisationen eller om alla medlemmar förlorat åtkomst?

Kontakta Asana: s kundsupport. De hjälper dig att återfå åtkomst tillsammans med ditt administratörsteam.

Hur ser ett privat mål ut för en användare som saknar åtkomst till det?

Om du saknar åtkomst till målet kan du inte se det. Det kommer inte att visas i listvyn, på sidan med måldetaljer (som ett delmål eller ett överordnat mål) eller på ett projekts eller en portfolios förloppssida.

Det kommer inte att räknas som delmål för ett överordnat mål. Du kommer inte att kunna hitta det genom att söka. Om en länk visas i en uppgift eller kommentar kommer länkens namn endast att visas som ”Privat länk”. Om du klistrar in URL: en visas en skärm med texten ”Åtkomst nekad”.

Är du ny på Asana mål? Kolla in Kom igång med Asana mål.

Var denna artikel till hjälp?

Thanks for your feedback