Loading

Tematy

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Nie znaleziono artykułów na ten temat.

Jeśli rozważasz usunięcie konta, ważne jest, aby zrozumieć, że to działanie jest nieodwracalne. Zanim przejdziesz dalej, uważnie zapoznaj się z krokami i konsekwencjami.

Uwaga: te informacje dotyczą wyłącznie usunięcia konta użytkownika w Asanie i nie należy ich mylić z krokami dotyczącymi anulowania płatnej subskrypcji lub przejścia na niższy plan. Aby uzyskać więcej informacji na temat obniżenia planu do Asana Personal lub zmiany rozmiaru planu, zapoznaj się z tym artykułem na ten temat.

Aby poznać kroki, które należy wykonać, aby trwale usunąć konto użytkownika Asany, czytaj dalej.

Ważne kwestie do rozważenia przed złożeniem wniosku o usunięcie konta

  • Usunięcie konta w Asanie jest operacją trwałą: pamiętaj, że usunięcie konta w Asanie jest operacją trwałą i nie można jej cofnąć. Wykonaj kroki, aby usunąć swoje konto, tylko wtedy, gdy masz całkowitą pewność, że chcesz to zrobić.
  • Skorzystaj ze swoich praw w zakresie prywatności: jeśli chcesz skorzystać ze swoich praw w zakresie prywatności określonych w naszym Oświadczeniu o ochronie prywatności, wypełnij ten formularz.

Usuwanie konta darmowego użytkownika Asany

Użytkownicy planu darmowego mogą samodzielnie zainicjować usunięcie konta, usuwając je na urządzeniu mobilnym lub przesyłając prośbę o usunięcie za pośrednictwem naszego zespołu obsługi klienta.

Uwaga: Natychmiast utracisz dostęp, a Twoje konto zostanie usunięte w ciągu 30 dni.

W wersji mobilnej

  1. Otwórz aplikację Asana i w dolnym menu wybierz „Konto”.
  2. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i wybierz „Wyświetl profil”.
  3. Przewiń w dół i wybierz „Usuń konto”
  4. Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie, aby trwale usunąć swoje konto.

W aplikacji komputerowej lub internetowej Asany

  1. Kliknij swoje zdjęcie profilowe w prawym górnym rogu i wybierz „Ustawienia”.
  2. Przejdź do zakładki Konto.
  3. Przewiń w dół do sekcji „Usuwanie” i kliknij „Usuń moje konto”.
  4. Postępuj zgodnie z instrukcjami na ekranie, aby usunąć swoje konto.

Usuwanie konta płatnego użytkownika Asany

Dla użytkowników indywidualnych

Aby zgłosić prośbę o usunięcie swojego konta w Asanie, skontaktuj się z osobą odpowiedzialną za rozliczenia, administratorem lub superadministratorem Twojego płatnego obszaru w Asanie. Wykonaj poniższe kroki, aby zidentyfikować te osoby w Twojej organizacji.

  1. Kliknij swoje zdjęcie profilowe i wybierz Moja organizacja.
  2. Na stronie, która się otworzy, wybierz Dostęp administratora.
  3. Wyświetl listę administratorów i ich adresy e-mail.

Dla superadministratorów i osób odpowiedzialnych za rozliczenia

Zaleca się po prostu dezaktywowanie kont użytkowników lub usunięcie użytkowników z płatnego obszaru, zamiast trwałego usuwania ich oraz powiązanej z nimi pracy.

Usunięcie konta w Asanie powoduje usunięcie z organizacji w Asanie wszelkich danych użytkownika, takich jak imię i nazwisko, zdjęcie profilowe, adres e-mail, a usunięte konta będą wyświetlać się innym użytkownikom w Asanie po prostu jako „Usunięty użytkownik”.

Superadministratorzy i osoby odpowiedzialne za rozliczenia mogą skontaktować się z zespołem obsługi klienta, podając adres e-mail konta, które chcą usunąć.

Uwaga: Konta zostaną usunięte w ciągu 30 dni.

Usuwanie kont administratora, superadministratora lub osoby odpowiedzialnej za rozliczenia

Przed przesłaniem prośby o usunięcie do obsługi klienta Asany administratorzy, superadministratorzy i osoby odpowiedzialne za rozliczenia powinni wykonać następujące kroki.

  • Jeśli jesteś osobą odpowiedzialną za rozliczenia, przed złożeniem wniosku o usunięcie konta przenieś tę rolę na innego użytkownika. Nie można usunąć aktywnego konta osoby odpowiedzialnej za rozliczenia.
  • Jeśli jesteś jedynym administratorem lub superadministratorem w organizacji, przed zgłoszeniem prośby o usunięcie konta przekaż rolę administratora lub superadministratora innemu członkowi.
  • Po wykonaniu powyższych czynności poproś nowego administratora, superadministratora lub osobę odpowiedzialną za rozliczenia o skontaktowanie się z obsługą klienta w celu złożenia prośby o usunięcie Twojego konta.

Usuwanie organizacji lub obszaru roboczego

Ostrzeżenie: Usunięcie organizacji lub obszaru roboczego jest czynnością nieodwracalną, która spowoduje trwałe usunięcie całej organizacji lub obszaru roboczego, w tym wszystkich powiązanych z nimi użytkowników, zespołów, projektów i innych danych dotyczących pracy.

O usunięcie obszaru roboczego może poprosić jego twórca lub osoba odpowiedzialna za rozliczenia. O usunięcie organizacji może wnioskować wyłącznie superadministrator organizacji. Po złożeniu wniosku organizacja lub obszar roboczy zostaną usunięte w ciągu 90 dni, a wszystkie dane zostaną usunięte z systemów w ciągu 180 dni.

Aby uzyskać dalszą pomoc, skontaktuj się z naszym zespołem obsługi klienta.

Note iconUwaga

Ten artykuł został przetłumaczony przez AI.

Prześlij opinię na temat tłumaczenia.
Ładowanie
Usuwanie konta w Asanie: jak to działa | Centrum pomocy